Bixhozi në Kanada: Ndryshimi është në ajër

Lajme

2021-06-09

Eddy Cheung

Shoqata Kanadeze e Lojërave thotë se më shumë se 14 miliardë dollarë CA çdo vit vihen në bast nga kumarxhinjtë në Kanada në platformat e huaja të basteve.

Bixhozi në Kanada: Ndryshimi është në ajër

Për të luftuar këtë dhe për të parandaluar lojërat e paligjshme të fatit, ka një propozim për të ndryshuar ligjin e vendit për lojërat e fatit me një pjesë të legjislacionit të quajtur "Akti i sigurt dhe i rregulluar i basteve sportive" ose Bill C-218.

I prezantuar nga anëtari i parlamentit Kevin Waugh, projektligji synon të legalizojë bastet me një ngjarje të vetme në Kanada.

Ligji kanadez i lojërave të fatit

Në bastet sportive kanadeze, kumarxhinjtë duhet të kombinojnë dy ose më shumë baste në një biletë, ose të bëjnë një parashikim të saktë për rezultatin e të paktën dy ndeshjeve për t'u kualifikuar për një fitore.

Shumë lojtarë në Kanada, të cilët bastojnë në një ngjarje të vetme, gabimisht mendojnë se po mbrojnë kazinotë kanadeze në internet dhe e kuptojnë gabimin e tyre kur ndodh diçka e gabuar. Në fakt, Shoqata Kanadeze e Lojërave të Lojërave merr rregullisht kërkesa nga lojtarët kanadezë për të ndihmuar në zgjidhjen e problemeve ose mosmarrëveshjeve me faqet jo-kanadeze të basteve.

Projektligji C-218 do të amendonte Kodin Penal të Kanadasë për ta bërë të ligjshëm që lojtarët e lojërave të bastojnë në rezultatin e një loje të vetme sportive. E thënë thjesht, një bastuesi që vendos një bast të vetëm duhet vetëm të zgjedhë një ekip, të vendosë shumën e bastit dhe më pas të vendosë atë bast. Në vend që të përdorin një platformë bastesh në det të hapur, bastorët mund të bëjnë bastet e tyre përmes kazinove të rregulluara në internet dhe me bazë tokësore në Kanada.

Mbështetje e përhapur

I rishikuar nga Komiteti i Përhershëm për Drejtësinë dhe të Drejtat e Njeriut, Projektligji C-218 gëzon një mbështetje të madhe në të gjithë Kanadanë.

Liga Kombëtare e Hokejve, në veçanti, ka bërë thirrje për miratimin e projekt-ligjit dhe njeh rolin e saj në avancimin e skenës së lojrave në Kanada. Dhe duke qenë se tifozët janë entuziastë për bastet në futboll, basketboll, bejsboll dhe ngjarje të tjera sportive, projektligji i propozuar do të sjellë më shumë mundësi bastesh.

Shumë lojëra të fatit në Ontario

Provinca e Ontarios pritet të jetë një qendër lojërash fati nëse Ligji C-218 miratohet në ligj. Me një popullsi prej 14.5 milionë banorësh, është një treg i madh me shumë potencial. Prania e operatorëve kryesorë të kazinosë duke përfshirë PointsBets, DraftKings, theScore dhe më shumë, është gjithashtu një shtytës kryesor në zgjerimin e skenës së lojërave të fatit në Ontario.

Kazinotë kanadeze në internet

Statusi ligjor i kazinove online në Kanada është disi kompleks. Sipas Kodit Penal, është e paligjshme të organizosh një faqe interneti për lojërat e fatit në Kanada. Kodi gjithashtu thotë se vetëm qeveria kombëtare dhe provincat mund të ushtrojnë çdo lloj bixhozi. Megjithatë, secila nga dhjetë provincat e vendit ka fuqinë të legalizojë lloje specifike të lojërave të fatit dixhital brenda kufijve të saj.

Disa provinca, duke përfshirë Alberta, British Columbia, Ontario dhe Quebec, kanë kazino online që provinca i operon vetë ose në partneritet me kompani private. Ata nuk u japin licenca lojërave të fatit operatorëve privatë të kazinove online.

Megjithatë, Këshilli Mohawk i Kahnawake, një nga fiset e Kombeve të Parë të Kanadasë, ka fuqinë të lëshojë licenca për kazinotë në internet. Për shkak të kësaj, ka një minimum prej 250 kazinove online që mund të pranojnë ligjërisht lojtarë nga e gjithë Kanadaja, madje edhe ato që jetojnë në provincat ku kazinotë në internet janë të ndaluara.

Për më tepër, shumë prej këtyre operacioneve kanë rishikime të shkëlqyera të kazinosë në internet. Ata që kërkojnë kazinoja më e mirë në internet në Kanada mund të zgjedhë nga këto operacione dhe të shijojë një përvojë të shkëlqyer kumari pa pasur nevojë të shqetësohet për shkeljen e ligjit.

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme