Çfarë duhet të dini rreth Komisionit të Lojërave Kahnawake?

Lajme

2021-03-21

Themeluar në 1996 pas miratimit të Ligjit të Lojërave Kahnawake, Komisioni i Lojërave Kahnawake është mbikëqyrësi për kazinove online dhe libra sportive në Territorin Mohawk të Kahnawake. Sot, ky artikull do të ndalet në gjithçka që duhet të dini për këtë rregullator të rreptë të lojërave të fatit.

Çfarë duhet të dini rreth Komisionit të Lojërave Kahnawake?

Formimi i KGC-së

Siç u tha, ky Komision u krijua në vitin 1996. Megjithatë, deri në korrik 1999 u miratuan rregulloret e Komisionit për lojërat interaktive. Thënë kështu, bordi i KGC-së përbëhet nga maksimumi tre anëtarë, secili me një mandat 2-vjeçar. Komisionerët aktualë janë Lori Jacobs, Melanie Mayo dhe Mark Jocks, i cili është kryetar. Siç pritej, një ekip profesionistësh, agjentë të miratuar dhe personel i brendshëm ndihmojnë komisionerët.

Ligjshmëria e Komisionit

Është interesante se ligjshmëria e KGC-së nuk është kundërshtuar kurrë në një gjykatë nga qeveria kanadeze. Këshilli Mohawk i Kahnawake ka pohuar në mënyrë të qëndrueshme se ka të drejtat e plota për të krijuar çdo autoritet rregullator të lojërave. Megjithatë, pati një gabim të vogël në korrik 2007 kur Komisioni u padit për refuzimin e lëshimit të një leje. Për fat të mirë, Gjykata e Lartë e Quebec vendosi në favor të KGC.

Llojet e Licencave të KGC

Një arsye pse shumica e operatorëve të lojërave të fatit në internet zgjedhin këtë organ rregullator është se ai ofron licenca të ndryshme. Kjo mund të jetë e dobishme për një operator lojërash fati që ofron më shumë se një lloj shërbimi të lojërave të fatit.

Më poshtë janë llojet kryesore të licencës KGC:

  • CPA (Autorizimi i Ofruesit të Klientit) – KGC lëshon këtë lloj licence për të gjitha 20+ kompanitë e saj operuese. Një mbajtës i vlefshëm i kësaj licence mund të ofrojë shërbime të lojërave të fatit në internet si libra sportive, kazino dhe dhoma pokeri.

  • IGL (Licenca Interactive Gaming) – Që nga viti 1999, vetëm Mohawk Internet Technologies e ka mbajtur këtë licencë.

  • IJA (Autorizimi Ndërjuridiksional) – Kjo licencë është në dispozicion vetëm për një person juridik me një licencë për lojëra interaktive nga një juridiksion tjetër. Kompania në fjalë duhet të kërkojë të zhvendoset në Territorin Mohawk të Kahnawake.

  • KPL (Key Person License) – I lëshohet një personi që operon ose menaxhon funksionet e një kompanie që mban një CPA. Është jetike të theksohet se Mohawk Internet Technologies (MIT) pret të gjitha faqet e internetit të lojërave të licencuara nga KGC. Kjo e bën më të lehtë për autoritetet kanadeze inspektimin fizik të objektit.

    Licencat e lojërave të fatit me tulla dhe llaç

    KGC ka licencuar lojërat "territoriale" gjatë dekadës së fundit. Për shembull, Komisioni ka lëshuar licenca për dhomat e pokerit që nga tetori 2007. Megjithatë, ekziston një kufi i klubeve sociale të miratuara që mund të operojnë një dhomë pokeri. Aktualisht, numri është katër. Ato përfshijnë Knights of Columbus Hall, Royal Canadian Legion, Kahnawake Marina dhe Moose Lodge.

Duke pasur parasysh këtë, Komisioni aktualisht licencon vetëm tre dhoma pokeri në tokë. Ata janë Snake's Poker Club, Playground Poker Club dhe VIP Poker Enterprises. Si zakonisht, vendet kanë nivele të ndryshme të sofistikimit.

Logoja zyrtare e Kahnawake

Të gjitha faqet e lojërave të fatit të licencuara nga KGC supozohet të kenë logon zyrtare të Komisionit të shfaqur qartë. Kjo është një shenjë e qartë se vendi i lojërave të fatit është i sigurt dhe i certifikuar. Për të ditur nëse KGC licencon një kazino ose libër sportiv specifik, lëvizni në fund të faqes kryesore dhe klikoni logon e Komisionit të Lojërave të Kahnawake. Këtu do të shihni gjithashtu logot për operatorët e tjerë të licencimit, ofruesit e programeve kompjuterike dhe mënyrat e pagesës.

Zgjidhjen e kontesteve

Territori Kahnawake krenohet me një rekord të shkëlqyer për trajtimin me efikasitet të mosmarrëveshjeve midis lojtarëve dhe operatorëve të lojërave të fatit. Ky organ punon me të gjitha palët e përfshira për të marrë një zgjidhje në kohë dhe të drejtë. Në varësi të rastit, Komisioni mund të caktojë një oficer me kohë të plotë për të hetuar dhe zgjidhur çështjen.

Lojtarët mund të arrijnë Komisionin përmes:

Lajmi i fundit

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?
2023-02-04

A duhet që lojtarët e kazinosë të përqendrohen më shumë në programet VIP sesa në bonuset standarde?

Lajme